El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha mostrat, durant la seua intervenció en el ple de hui, l’absolut rebuig de la seua formació a les “brutals retallades que ha anunciat el President del Govern Mariano Rajoy”.

Segons Baldoví “Rajoy no ha fet una altra cosa que enganyar a la ciutadania en els mesos que porta governant. L’última mentida l’èxit de la seua negociació a Europa que segons el President del govern suposaria un rescat a la banca sense contraprestacions i ara sabem que són 32 les contrapartides que ens imposen. Les contrapartides més greus són les que afecten als ciutadans i que s’han vist reflectides en les retallades econòmiques i socials que ha anunciat hui el President”.

“Amb un 25% d’atur i amb una economia en recessió el govern del PP té la gosadia d’aprovar la pujada de l’IVA, retallades en salaris i acomiadaments dels empleats públics, retallades per a la dependència, baixada i enduriment de les prestacions per desocupació i damunt amb el sarcasme de dir que aquesta és una mesura per a animar a la cerca activa d’ocupació”.

Unes retallades que per a Compromís atempten directament contra l’estat de benestar i suposen carregar cada vegada més sobre els més dèbils la incompetència del govern del PP per a trobar una eixida a la crisi econòmica. Aquestes mesures anunciades hui mostren un govern desnortat que ens està portant a la ruïna i que no entén que es necessiten polítiques d’estímul econòmic per a revertir la situació actual.

Per contra aquestes retallades agreujaran encara més la crisi ofegant les economies familiars amb la pujada de l’IVA, empitjorant la situació dels aturats amb la reducció de les prestacions o precaritzant a la funció pública. I en aquest seguit de mesures, que sempre s’han reclamat des dels sectors neoliberals més radicals, se suma la intenció anunciada hui per Rajoy de portar al Pacte de Toledo la revisió de les pensions amb la finalitat de retallar-les, un nou atemptat contra els més febles.

D’altra banda, en referència als incendis que han assolat València, Baldoví, per a finalitzar la seua intervenció de hui en el Congrés li ha retret a Rajoy que “si les seues prioritats són el futbol o fer-se una foto lliurant un còdex antic abans que vindre a terres valencianes a interessar-se pels incendis que devoraven milers d’hectàrees vostè no es mereix ser el nostre president”.