CANVIEM A MILLOR LES FESTES

Des de fa uns mesos, totes les setmanes n’hi ha fets importants que condicionaran les nostres vides durant molt de temps. Fets polítics, econòmics i socials, silents o espectaculars, que modifiquen la nostra quotidianitat, perquè ens trobem en un moment de canvi molt important l’abast del qual no sabem quan podrem apreciar en la seua globalitat.

A nivell individual, avui tenim treball però demà és possible que no o que les condicions laborals hagen canviat de manera importat i la nostra vida canvie totalment. Canviarà també el nostre banc o caixa i, de rebot, les botigues o els cinemes habituals. Inevitablement, canviaran les festes.

La festa és un element necessari en tota societat. La festa és imprescindible com a descans de la monotonia diària, com a distracció, com a celebració en la que coincideix la majoria d’un col·lectiu que conviu habitualment. Però l’economia modificarà la festa i caldrà contribuir, entre tots, per a evitar que els diners marginen a determinades veïnes i veïns i això passa, inevitablement, per potenciar la festa de la participació per damunt de la festa de l’ostentació. I la màxima participació passa per què, entre tots, pensem la festa i no ens deixem portar, simplement, per les circumstàncies.

Obligació és de la ciutadania incidir en els canvis de la societat on viu. Deia Joan Fuster, del qual enguany es celebra el cinquantenari de la publicació del seu conegut llibre “Nosaltres, els valencians”, que Tota política que no fem nosaltres serà feta contra nosaltres. Siguem, en conseqüència, ciutadans actius en els canvis, siguem crítics amb l’autoritat, exigim allò que voldríem i arromanguem-nos per a posar-ho en pràctica.

Bones festes!

Article publicat al Programa de Festes 2012.

Llibre de Festes 2012

 

Arxivat en: Activitats, General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *