Som un poble amb un gran passat i volem tindre un llarg futur. El 9 d’octubre és la diada nacional dels i les valencianes que recordem la nostra història, que sabem qui som i sabem on volem anar. Havent superat els entrebancs durant segles, seguim vius i combatius en un present que ens obliga a seguir lluitant. Hui en dia formem part d’un estat centralista que margina i discrimina la nostra cultura, volent fer-la desaparèixer. A més, seguim patint per part d’Espanya un espoli fiscal que ens repercuteix greument en les, ja precaritzades pel Govern i la Generalitat, prestacions públiques.

Des del BLOC JOVE reclamem el 9 d’octubre com una data de reivindicació nacional on tots i totes, arreu del País Valencià, hem de plantar cara als atacs cap a la nostra terra:

– Perquè volem viure en valencià: rebutgem l’aplicació del decret del plurilingüisme aplicat per la Generalitat Valenciana en contra de totes les associacions que han demostrat sempre la seua aposta per la integració en totes 3 llengües. L’únic que persegueixen és eliminar les línies en valencià i imposar un ensenyament més castellanitzat.

– Perquè volem autogovern: davant dels atacs a les competències autonòmiques amb l’excusa de la crisi, nosaltres ens reafirmem en la voluntat de gestionar els nostres propis afers. Ells són qui han balafiat els diners de tots i totes, el País Valencià no ha de vore’s mermat institucionalment per culpa d’un grapat de corruptes.