El Bloc – Els Verds d’Alaquàs presenta un reglament sobre habitatges desocupats

Forment “Si definitivament la proposta és aprovada i posada en marxa l’Ajuntament podrà baixar l’IBI a la resta de veïns i veïnes sense veure reduïts els seus ingressos.”

El Bloc-Els Verds d’Alaquàs per mitjà del seu portaveu, Vicent Forment, ha presentat per registre d’entrada una proposta de Reglament per a determinar la condició d’habitatge desocupat amb caràcter permanent així com la creació d’un Registre Municipal d’habitatges buits.

La mesura pretén incentivar la incorporació d’aquests habitatges al mercat de lloguer, així com penalitzar amb un recàrrec de fins al 50% de l’Impost de Béns Immobles (IBI) als propietaris dels habitatges que estiguen desocupats, tal com contemplen les ordenances fiscals municipals des de l’any 2004.

Per al portaveu del Bloc – Els Verds en l’Ajuntament, amb aquesta mesura, els habitatges buits i finques desocupades moltes d’elles propietat d’entitats financeres, veurien incrementar l’IBI en un 50%.

Amb aquesta proposta el Bloc – Els Verds d’Alaquàs pretén poder començar a cobrar aquest recàrrec davant la falta d’una normativa estatal que hauria d’haver fixat ja les condicions per als habitatges deshabitats de manera permanent.

Si definitivament la proposta és aprovada i posada en marxa Forment ha manifestat que l’Ajuntament podrà baixar l’IBI a la resta de veïns i veïnes sense veure reduïts els seus ingressos.

El síndic portaveu ha manifestat que, segons la memòria del Pla General de la localitat, existeixen en el poble 2.693 habitatges desocupats, que representen el 21,23% del total de la localitat, una xifra molt superior al 17,45% d’habitatges buits al País Valencià.

Publicacions digitals: NOU HORTA OESTEL PERIODIC, EL PUNT, EL PERIÓDICO DE AQUÍ,

Arxivat en: Economia i Ocupació, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *