El Bloc-Els verds reclama que la Conselleria inspeccione la seguretat dels col•legis d’Alaquàs.

Vicent Forment demana en una moció que s’informe sobre si Alaquàs consta al llistat de centres educatius amb deficiències fet pels tècnics que han estat adscrits a l’INVASSAT.

La coalició Bloc-Els Verds ha reclamat públicament que la Conselleria d’Educació inspeccione els centres educatius d’Alaquàs, per tal d’evitar possibles fets com l’ocorregut el passat 10 de gener al col·legi de primària La Hispanidad de Santa Pola. Segons recorda el portaveu del grup municipal del Bloc-Els Verds d’Alaquàs, Vicent Forment, a aquest cas s’ha de sumar altres 3 semblants ocorreguts als últims mesos al CEIP Carlos Sarthou de Vila-real, l’IES Lluís Vives de València i l’IES Rei Jaume I d’Alzira: “Volem tenir la seguretat que Alaquàs no està en risc de patir d’una situació semblant, i és obligació de la Conselleria vetllar perquè així siga”, manifestava.

Forment ha recordat que hui mateix ha caigut la tanca perimetral del Col·legi Ciutat de Cremona d’Alaquàs, situació que es la segona vegada que es produeix i que podia haver ocasionat danys als xiquets i xiquetes del centre.

Des del Bloc-Els Verds s’ha lamentat que a hores d’ara la Conselleria d’Educació no tinga tècnics propis de prevenció de riscos que puguen avaluar l’estat dels centres educatius, després que els 20 tècnics de que es disposava, passen a ser de l’INVASSAT (Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball). Abans que això passara, els inspectors van fer més de 200 documents acreditant deficiències en els centres educatius valencians i van instar a l’administració a prendre mesures. A banda el personal dels diferents centres a Alaquàs, no estan formats en matèria de prevenció de riscos.

“A hores d’ara, es desconeix quins són els centres que podem presentar aquests problemes així com la seua magnitud, i per això sol·licitem al Consell de la Generalitat Valenciana, que torne a incorporar els tècnics de prevenció a la que la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports, actualment adscrits a l’INVASSAT, per tal de garantir la seguretat en els centres educatius del nostre municipi; i també que la Conselleria ens diga sobre si en els informes dels tècnics que acrediten deficiències en els centres educatius valencians, consta algun del nostre municipi”, afegia Vicent Forment. Totes estes peticions han estat incloses en una moció que es presentarà al proper plenari per tal que l’Ajuntament d’Alaquàs les faça seues i les reivindique davant la Generalitat Valenciana.

Arxivat en: Cultura i Educació, General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *