El Bloc – Els Verds d’Alaquàs critica la signatura del Fons Social d’Habitatges aprovada en el ple

Vicent Forment: “El Fons Social d’Habitatges per a Afectats pels Desnonaments és “insuficient” i “hipòcrita””

Les execucions hipotecàries i els desnonaments que hui destrossen les vides de milers de persones a Espanya no han caigut del cel. Són la conseqüència d’unes polítiques públiques aprovades per PSOE i PP en diferents governs, caracteritzades per especular amb l’habitatge, impulsar el sobreendeutament de la població, sobreprotegir els interessos de la banca i pels seus interessos partidistes.

La bambolla immobiliària esclatà fa més de 4 anys. Des de llavors venim denunciant el genocidi financer que s’està cometent. On existeixen milers d’execucions hipotecàries i més de 500 desnonaments al dia, on el procés d’execució hipotecària genera deutes ilegitims que condemnen a la població per a tota la vida, on una llei perversa deixa a les persones en absoluta indefensió, i on ens trobem amb el sense sentit que els bancs acumulen milers de pisos buits mentre milers de famílies es queden en el carrer sense reallotjament algun. No obstant açò, en tot aquest temps ni el govern del PSOE ni el del PP han implantat mesures suficients per a acabar amb aquesta emergència social. Al contrari, s’han limitat a aprovar rescat bancari rere  rescat, destinant milers de milions d’euros a uns bancs irresponsables i fent brindis al sol, mentre es continua desnonant a les famílies.

Les poques mesures aprovades fins a hui per a intentar mitigar aquesta qüestió, pels governs de PSOE i PP, han sigut un absolut fracàs des del punt de vista de la gran majoria d’afectats. Dins d’aquestes mesures es troba l’aprovada ahir en el ple municipal d’Alaquàs, que va ser la signatura del Fons Social d’Habitatges per a Afectats pels Desnonaments impulsat per la Federació española de Municipis i Províncies.

Aquesta mesura no és ni tan sols un pegat per a pal·liar la dramàtica situació de la gran majoria de persones desnonades o en procés d’execució hipotecària de la nostra ciutat, i moltíssim menys ataca a les qüestions d’arrel d’aquesta situació. Açò éstà provocat, en primer lloc per l’escàs nombre d’habitatges, solament 6.000 en tot l’Estat, que es posaran a la disposició dels afectats pels desnonaments i que farà que els dos pisos posats a disposició a Alaquàs siguen clarament insuficients per al nombre d’afectats amb els quals desgraciadament compta el nostre poble.

El portaveu del Bloc-Els Verds, Vicent Forment, considera que les condicions per a accedir a aquesta ajuda són excessives i molt restrictives, no podent accedir a elles la majoria dels afectats. Segons el conveni aprovat ahir amb els vots a favor del PSOE i el PP d’Alaquàs, la quantia d’aquests lloguers estarà entre 150 i 400 euros, no simbolitzant aquestes quantitats el que veritablement significa un lloguer social, ja que són preus de mercat i sobrepassen, en la majoria dels casos, el 30% de les rendes dels afectats. I finalment que no dóna solució al deute generat per la subhasta en el procés d’execució hipotecària.

Per al Bloc-Els Verds d’Alaquàs aquesta mesura va més encaminada al fet que entre tota la ciutadania assumim el pagament dels actius tòxics dels bancs i les possibles reformes futures que els bancs hauran de fer en els habitatges que de solucionar de forma eficaç els problemes de l’habitatge.

Per a finalitzar, volem recordar tant al Partit Popular com al Partit Socialista d’Alaquàs que si realment volen començar a resoldre el problema de les execucions hipotecàries i els desnonaments, es deixen d’aquest tipus de mesures que molt poc o gens solucionen aquestes qüestions, i que els seus partits aproven de forma immediata i íntegrament la Iniciativa Legislativa Popular per a modificar la llei hipotecària, que va ser admesa a tràmit gràcies a la pressió social i que proposa: la dació en pagament retroactiva, per la qual el deute contret amb l’entitat financera quedaria saldada amb el lliurament de l’habitatge; la moratòria immediata dels desnonaments d’habitatges habituals i lloguer social dels habitatges que de forma il·legítima acumula la banca. Aquestes són mesurades de mínims que resoldrien els problemes més greus i urgents de la població afectada i que s’ha d’aprovar de forma immediata per a frenar la sagnia dels desnonaments.

Publicacions digitals: EL PUNTEL PERIÓDICO DE AQUÍ

Arxivat en: General, Llibertat i Igualtat, Sanitat i Benestar Social

Comentaris

  1. Jose diu:

    ¿Que no critica el Bloc? Creo recordar que no habeis hecho ninguna propuesta en relación a este hecho concreto. Simplemente os limitas a decir, ESTO ESTA MAL! Pero no haceis nada ni proponeis alternativa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *