El Dr. Faustí Barberà, un valencianista i alaquaser insigne.

L’Ateneu Cultural i Esportiu d’Alaquàs va acollir el passat 23 d’abril, la Xerrada que baix el títol ” El Dr. Faustí Barberà, un valencianista i alaquaser insigne”, va pronunciar el professor i investigador de la Universitat de València, Rafael Roca.

A la seua intervenció entre altres aspectes coneguerem amb major profunditat el moviment social, polític i cultural, nascut a començaments del segle XX, al caliu de la Renaixença dels Llombart, Llorente, Labaila o Pizcueta, moltes vegades oblidat.

El Professor Roca va destacar que s’ha considerat com la data de naixement del valencianisme contemporani,  en 1902, quan el metge alaquaser Faustí Barberà pronuncià el discurs De regionalisme i valentinicultura a la seu de Lo Rat Penat, bo i assentant les bases polítiques del nacionalisme valencià que es desenvolupà amb força fins a la tabula rasa practicada pel franquisme a partir de 1939.

DSC_1670

 

DSC_1675

Arxivat en: Activitats, Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *