11.577 votants i cinc candidats protagonitzaran les primàries de Compromís

El pròxim 21 de març se celebren les primàries en la coalició, un procés en el qual militants i simpatitzants han de triar entre Jordi Sebastià, Enric Bataller, Julià Álvaro, Isabel Martín i Pedro Sánchez

En la mitjanit del passat diumenge a aquest dilluns finalitzava el termini per a registrar-se i poder participar en les primàries de la coalició Compromís per a triar candidats a les eleccions al Parlament Europeu. El cens estarà format finalment per 11.577 persones, que són les que podran triar entre els cinc candidats que concorren al procés com a cap de llista. Així com a la resta de candidats i candidates per configurar la totalitat de la llista electoral.

Aquest cens està compost pels 4.354 militants de Compromís, les 3.712 persones que s’havien donat d’alta com a simpatitzants de la coalició abans d’iniciar-se el procés de primàries i els 3.511 ciutadans que s’han registrat per a participar en les primàries des que es va obrir el cens el passat 19 de febrer.

La Comissió Electoral Nacional de Compromís ha remès a tots els col·lectius locals de la coalició el cens de les primàries i ha establit un període de tres dies per a l’esmena d’errors i omissions. El procés de votació es podrà realitzar per via electrònica, del 17 al 19 de març, per correu postal, del 14 al 20, o presencialment el dia 21, en les taules electorals que s’establiran pel territori.

Els 11.577 ciutadans inscrits en el cens de primàries podran triar entre els candidats a cap de llista: Jordi Sebastià, Enric Bataller, Julià Álvaro, Isabel Martín i Pedro Sánchez, i els disset candidats per a la resta de la llista.

Aquest dilluns continuen els actes de campanya dels candidats amb un debat organitzat pel col·lectiu de la Ciutat de València que tindrà lloc en el Centre Octubre a partir de les 19 hores i que serà retransmès via streaming.

Algemesí, Bétera, Gandia, Castelló, Alacant i Elx són les altres localitats que tenen previst acollir actes de campanya dels candidats en els pròxims dies.

Arxivat en: Nacional, Participació i Transparència

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *