tres regidors Dissabte dia 13 de juny de 2015. Ple de constitució de la corporació al claustre del Castell. Amb tempesta de pluja i granís inclosos. Bru, Vicent i Consol han pres possessió dels seus càrrecs de regidors i estan a punt per a començar a treballar.

Per si és del vostre interés ací teniu el discurs íntegre de Consol Barberà fet el dissabte:

En primer lloc i com a regidora electa i representant de Compromís per Alaquàs, vull dir-vos que Bru, Vicent i jo som conscients que estem ací gràcies al vostre vot. Volem donar-vos les gràcies. A les 2184 persones que a les eleccions municipals del passat 24 de maig votàreu amb un somriure entre les mans.

Moltes gràcies també a les persones que ens heu recolzat al llarg dels anys i a les que ho heu fet ara per primera vegada.

Gràcies a totes les persones que ens heu animat a llançar-nos a la valenta i compromesa tasca de millorar el nostre poble.

Durant la campanya hem explicat els nostres eixos de treball. No hem promés res, ens hem compromés. Compromés a treballar per fer: l’Ajuntament d’Alaquàs més transparent, més participatiu i més sostenible.

Més transparent perquè cal que la informació circule amb fluïdessa, sense entrebancs i que ho faça per totes i cadascuna de les persones concretes, per les nostres associacions i també per als grups polítics que intentem millorar aquesta ciutat. Conéixer què es fa, per què, com, quan i quants diners costa ha de ser una informació pública i de fàcil accés.

Més participatiu perquè hem de saber que Alaquàs la fem entre totes i tots, i els barris i els diferents col·lectius podem influir en com serà el nostre poble organitzant-nos a través dels consells sectorials o de barri, amb la nostra participació individual, de grup o social.

Més sostenible econòmicament, socialment i ambientalment. Perquè els recursos econòmics són limitats i cal fer-ne el millor ús possible. Hem de reduir el deute i rescatar les persones de la pobresa, i hem de respectar el medi ambient, contribuint a la renovació del tipus de producció, a l’establiment de l’economia del bé comú, al suport al comerç local, a la sinèrgia entre empreses i a retrobar-nos amb l’horta com a espai d’oci i com a espai productiu viable.

La meta d’una major trasparència, més participació i mes sostenibilitat no s’aconseguirà d’un dia per a un altre. Dependrà molt de la implicació de la ciutadania en exigir-ho i de la capacitat del govern per propiciar-ho. Ha de ser una exigència de tots i totes.

En 2011 signàrem un acord de 14 punts amb el PSOE i votàrem la seua candidata. L’incompliment i la falta de transparència, l’ocultació d’informació i el poc interès en promoure la participació han estat constants.

Quan ens plantegem la present legislatura tenim present que…

En les eleccions municipals del 24 de maig, més del 60 % de les alaquaseres i els alaquasers que votaren triaren una opció diferent de la que governava l’ajuntament d’Alaquàs.

i quasi un 30% de les alaquaseres i alaquasers decidiren no votar, sobretot pel desencant en la política i en els polítics, per que diuen: “tots són iguals”, ”sempre fan el mateix”.

Des de Compromís pensem que és impossible fer el mateix i esperar resultats diferents. Nosaltres des de la minoria que representem i unint forces amb els partits amb els qui compartim punts programàtics, intentarem fer les coses de forma diferent per a obtindre resultats diferents.

Ho farem des de les nostres pròpies idees, des de l’acceptació de les propostes que facen els altres partits del consistori i que nosaltres considerem que puguen ser bones per al nostre poble i també des de les propostes que ens feu arribar.

La ciutadania hem despertat a la participació política des de diferents àmbits i això és molt positiu, i cal destacar el paper de la joventut en aquest procés, que arranca al 15M i no ha desaparegut encara. Vos convidem a totes les persones i als moviments socials a ser co-govern, a no deixar de vigilar i exigir que hi haja un bon govern i no deixar-ho únicament en mans dels polítics i les polítiques.

Posem a la vostra disposició tota la nostra energia, decisió i coherència per intentar canviar les dinàmiques de fer i d’actuar que no ens agraden, les quals són fruït de la dinàmica perversa del bipartidisme excloent dels darrers anys. I sobretot, posem a la vostra disposició la nostra capacitat de búsqueda de cooperació, de consens i de diàleg per tirar endavant projectes necessaris.

Vull que sapiau, que no en som tres només en aquesta faena, hi ha un bon grapat de companyes i companys que conscientment ens aporten els seus coneixements i experiència i les seues ganes de canvi. Comptem també amb els exemples de molts col·lectius d’Alaquàs que, des de les seues lluites, i potser sense saber-ho, ens esperonen a no conformar-nos en un present que no ens agrada: el Cremona, Soadi, Amiar, l’Associació Lilith, Mans Unides, Caritas… i tants i tantes d’altres que ens animen a continuar en la lluita per millorar.

Hem començat a treballar per Alaquàs i esperem que el nostre treball transforme Alaquàs per a millor i col·labore a augmentar la felicitat de cada dia.

Moltes gràcies i esperem trobar-vos en aquest camí.

discurs consol claustre 2