ESQUERRA UNIDA I COMPROMIS DENUNCIEN EL BLOQUEIG D’INFORMACIÓ DEL PARTIT SOCIALISTA D’ALAQUÀS

L’alcaldia d’Alaquàs nega el recull informatiu a l’oposición però continua enviant-lo diàriament a exregidors socialistes.

Els grups de l’oposició de l’Ajuntament d’Alaquàs porten sol·licitant el Recull Informatiu de notícies locals des de la setmana següent a la investidura.  Aquest recull informati l’elabora diàriament el departament de comunicació i és accessible a tot el personal de l’ajuntament excepte a les regidores i regidors de l’oposició. Carol Pino (EU) explica que: “la sol·licitud per a rebre aquest informe es feu en junta de portaveus, i l’alcaldessa, Elvira García, es comprometé personalment a que s’enviarà totes i tots els portaveus, com es venia fent fins el moment”. Actualment cap dels grups el rep, fins i tot un dels grups que estava en l’anterior legislatura i el rebia ha deixat de fer-ho. Sol·licitat a la tècnica responsable del departament de comunicació, els ha respost que “tinc ordres d’enviar-lo únicament a l’equip de govern”. Consol Barberà (Compromís) afirma que “Aquestes instruccions trenquen amb la dinàmica de la anterior legislatura i amb les manifestacions de la alcaldesa en la junta de portaveus. Es tracta d´una actuaciò contrària a la transparència que demostra l’ús partidista del PSOE dels recursos municipals ”. A més, en opinió de les dues portaveus, “no hi ha cap motiu econòmic que impedisca enviar el material escanejat per e-mail també a les regidores i regidors de l’oposició”

Lamentablement aquest gest no ens sorprén, vist com és de complicat accedir a informació vital per dur endavant la nostra tasca. És una mostra més del funcionament d’un ajuntament governat durant més de trenta anys per un únic partit i d’una alcaldia amb tendència a modificar al seu interès les informacions que publica i a ocultar les informacions desfavorables al seu govern. Des de l’oposició estem treballant per eradicar aquest tipus de pràctiques antidemocràtiques.