La setmana passada el govern en funcions va participar de l’acord de la UE amb Turquia que com afirma Oxfam Intermón “mercadeja amb persones a canvi de concessions polítiques” en contra del que va votar el Congrés.

Aquest acord vulnera els drets de les persones refugiades i migrants que estan arribant a Europa, contràriament a la voluntat de la majoria de la ciutadania, que s’ha mobilitzat, i de la majoria del Congrés.

A Compromís per Alaquàs no ens representa un govern en funcions ni una UE que ignora i menysprea les necessitats d’aquestes persones. És per això que hem demanat mitjançant una instància que a partir del 21 de març del 2016 les banderes siguen despenjades per demostrar la vergonya que ens provoca este tipus de mesures.

Com afirma Santiago Agrelo, arquebisbe de Tanger, “sé que no tenen papers, però tenen fam. Sé que no estan autoritzats a estar on estan, però tenen drets a buscar-se un futur per a sí mateixos i per a les seues famílies. Sé que les autoritats de les nacions els considera una amenaça, encara que la realitat és que les autoritats són una amenaça per a elles”.

Cap ésser humà és il·legal.