El passat 20 de maig, mitjançant una nota de premsa, el PSOE d’ Alaquàs  demanava la dimissió al portaveu del PP per un presumpte cas de denúncia falsa. Tot seguit, exigien a la resta de grups de l’oposició que “abandonara el seu silenci còmplice” i els engrescava a demanar també la dimissió del portaveu; però els colps d’efecte de PSOE i de l’equip de govern encara anirien a més. El dijous 26 de maig, dia del plenari, l’alcaldessa afegia un primer punt de l’ordre del dia al qual valorava una sentència que arxivava un cas de presumpta malversació i prevaricació contra ella; i de pas, aprofitava per a abundar en l’inici del procés que investigarà si el portaveu del PP va incórrer en el cas de denúncia falsa.

Era la primera vegada que s’afegia un punt de l’ordre del dia sense previ avís, sense que el Ple votara la urgència de parlar-ne del tema. I la primera vegada que l’alcaldessa informava de primera mà sobre un cas judicial.

Segons el grup municipal Compromís per Alaquàs, la tònica d’aquest Ajuntament és informar sols quan les sentències (o les imputacions) són favorables, i no a l’inici dels processos d’una manera transparent. Consol Barberà, portaveu de la formació taronja, afirma que “el govern municipal filtra la informació que li convé. Per exemple, ens assabentàrem per la premsa d’una sentència, relativa a l’empresa Aguas de Valencia, que obligava a l’Ajuntament a retornar sis milions d’euros, més interessos, per irregularitats en el contracte”. I continua, “tenim la sensació de què, en aquest nou cas, si l’actual sentència haguera confirmat la malversació i prevaricació de l’equip de govern, probablement tampoc ens haurien informat”.

Eixa sensació ja la tenien els tres regidors de Compromís per Alaquàs allà pel mes d’octubre de 2015, quan varen demanar un llistat sobre els procediments judicials que implicaven l’Ajuntament. Un mes després, aconseguien 9 pàgines referents a 2 processos, cap d’ells el que ara ha eixit a la llum. Per això, la desestimació de les denúncies contra el govern d’Alaquàs són acollides amb una alegria agredolça i escèptica. Segons Consol Barberà, “és trist que les notícies que més difusió tenen, i sobre les que ens demanen que ens posicionem, són són sobre la gestió de l’equip de govern al qual hem de fiscalitzar, si no sobre les actuacions d’un regidor de l’oposició sense responsabilitats executives ni administratives”.