Compromís per Alaquàs rebutja que l’ajuntament demane més préstecs

Al Ple de juny, Compromís va tornar a dir NO a demanar més operacions de tresoreria (préstecs a curt termini) si no hi ha una priorització de la despesa. El PSOE, que en gener va acumular préstecs per valor de 4.5 milions d’euros, es va quedar sol una altra vegada, amb l’únic suport de C’s, mentre el vot de la resta de partits de l’oposició (PP, Compromís, Canviem entre tots Alaquàs i Esquerra Unida) varen aconseguir el rebuig de la proposta del PSOE. L’argumentari del govern del PSOE començà dient que l’operació permetria el pagament fraccionat de l’IBI, que sense ella es dificultaria el pagament de les nòmines i als proveïdors i no sols això, sinó que va acabar dient que l’Ajuntament sense aquesta operació no podria afrontar les despeses ordinàries de cada mes.

Compromís sempre s’ha mostrat a favor del fraccionament dels tributs municipals, perquè facilita a la població el pagament, però rebutja la manera de gestionar d’aquest govern municipal, a base de demanar diners als bancs, comprometent el futur. Mentre el PSOE vol que se li avancen els diners que no tindran fins desembre, Consol Barberà, portaveu de Compromís, va suggerir que canviaren l’enfocament, entenent que l’Ajuntament pot funcionar de juliol a desembre amb els diners que cobra a juliol i de desembre fins al següent juliol amb el que cobra a desembre. Per tant, demanar els diners per avançat i pagar els interessos marcats en cada moment, hauria de deixar de prendre’s com a norma.

Al febrer, quan no es va aprovar el pressupost, Compromís per Alaquàs ja va anunciar que no recolzaria operacions de tresoreria sistemàtiques, perquè aquestes sol·licituds demostren la manca d’intencions d’afrontar l’endeutament municipal. I davant d’això, també va fer una proposta constructiva: posar en funcionament polítiques actives de reducció de cost i recerca de subvencions externes.

En paraules de Consol Barberà: “no podem estar més temps a mercè dels bancs i dels seus interessos sempre variables. Hem de tancar préstecs i dedicar els diners a les necessitats de les persones. Per això, confiem que l’equip de govern comence a fer polítiques de racionalització de la despesa i que, si vol sol·licitar diners als bancs, ho faça en el seu nom i no en nom del Ple. En aquest sentit, ja que l’Alcaldessa pot sol·licitar préstecs fins a una determinada quantia amb l’única obligació d’informar després al Ple”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *