Compromís per Alaquàs presenta un escrit amb les propostes per a la reducció del deute municipal i l’elaboració del pressupost.

Al mes de febrer de 2016, els pressuposts van ser rebutjats per la major part del Ple. Des d’aleshores han estat moltes ocasions en les que s’ha fet referència a aquest fet per part de l’equip de govern. La última d’elles fou al passat ple de juny, on el regidor d’Economia i Hisenda va interpel·lar a la resta de forces polítiques a proposar per escrit diferents opcions per reduir el deute municipal. Compromís per Alaquàs ha fet els deures i ha presentat un escrit amb 6 propostes que són les que s’expliquen a continuació.evolucio_deute

En primer lloc, es proposa la modificació de les bases de vinculació, amb l’objectiu que el pressupost aprovat s’assemble el màxim al pressupost executat, sense patir grans variacions.

En segon lloc, també es proposa una mesa d’estalvi, on els diferents departaments municipals aporten idees i es treballe per decidir quines han de ser les mesures d’estalvi en diferents matèries i on es revisen els contractes i convenis per tractar de negociar els preus a la baixa sense perdre les prestacions a la ciutadania.

També s’ha proposat la priorització de la despesa, i que l’equip de govern decidisca què vol fer i en què vol gastar-se els diners. La prioritat per a Compromís per Alaquàs són les persones i els serveis que es donen per garantir els drets de les persones.

Així mateix, s’ha proposat la recerca de subvencions d’altres administracions, com subvencions europees, estatals, autonòmiques o de Diputació.

A més a més, també s’ha plantejat el valorar si l’Ajuntament pot fer front a assumir competències que són pròpies d’altres administracions.

I per últim, la proposta també indica que s’ha de repensar la utilització dels espais públics i dels espais d’ús públic, per fer un ús més intensiu dels espais, com per exemple el Passatge.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *