Compromís per Alaquàs reivindica un altre model de ciutat.

A Alaquàs hi ha desenvolupades diferents fases de polígon industrial, que segons l’opinió de Compromís per Alaquàs estan poc cuidades, mig abandonades i mig buides. Per al col·lectiu, no s’estaran fent bé les coses quan, segons l’equip de govern, “els polígons de Torrent no donen més de si i a Aldaia no està aprovat el Pla General”, i tot i aquesta situació, es mostra una incapacitat per atraure xicotetes i mitjanes empreses al polígon. A més a més, considera que no s’estan fent els esforços suficients per dinamitzar els polígons existents. Des de l’equip de govern no es fan les inversions necessàries com per a que les xicotetes i mitjanes empreses tinguen un al·licient per instal·lar-se al nostre poble, que són el vertader motor de la nostra economia.

Per això Compromís no entén l’interès per ampliar una nova fase del polígon “per si una empresa potent vol instal·lar-se a Alaquàs”, donat que, en paraules de l’Alcaldessa, “no hi ha cap compromís empresarial concret”. La magnitud d’un PAI com aquest, a l’entendre de Compromís, no justifica la urgència en l’ampliació de la superfície del polígon. Per a la coalició local, els esforços haurien d’anar encaminats més en la direcció de revitalitzar els polígons existents. ¿Ens quedarem amb un polígon fantasma sense empreses? ¿Qui es beneficiarà de l’execució del PAI, una persona, una empresa propietària dels terrenys o el poble?

Compromís crítica, no simplement l’ampliació de la superfície de polígon de la població, sinó la manca de visió més integral de model de ciutat. Les zones verdes, àrees recreatives, espai d’horta, millora de la mobilitat urbana sostenible (carrils bici, transport públic, rutes segures) són elements bàsics i vertebradors d’un poble i que milloren la qualitat de vida de la ciutadania.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *