Ahir es van reunir a Xirivella un nombre important de persones per parlar sobre el nou projecte del Ministeri per remodelar la V-30. A l’acte acudiren autoritats com Joan img-20161202-wa0001Baldoví, portaveu de Compromís al Congrés, Juan Ponce diputat autonòmic i diversos regidors de la comarca, com el nostre regidor Bru Pons. A més a més, participaren especialistes en urbanisme.

Al projecte es pretén remodelar aquesta carretera ampliant el nombre de carrils de la carretera, entre altres i les conseqüències seran notables entre la ciutadania. Està previst que s’eliminen zones verdes, que ara actuen de zona tampó amb la carretera, Aixa com zones destinades a esports. A més a més, els habitatges més pròxims a la V-30 patiran més problemes de soroll. L’accés a la ciutat de València es vorà dificultat, tant per als vehicles privats com per al transport públic, així com per al transport no motoritzat (vianants i bicicletes). I amb l’augment de dificultats de connexió entre el poble i la gran ciutat, els comerços voran disminuïdes les seues vendes.img-20161201-wa0021

Les reivindicacions de millorar el projecte són compartides per molts dels pobles de la comarca, com és el cas d’Alaquàs, que també patirà les conseqüències de la seua construcció, més concretament amb els recorreguts del transport públic.

Recomanem la lectura de les al·legacions que ha preparat l’Ajuntament de Xirivella que estan replegades al següent enllaç:

https://issuu.com/ajuntamentdexirivella/docs/avantprojecte_del_ministeri_de_fome