Compromís per Alaquàs reclama el compliment de la normativa del Ple

Des de fa temps, la normativa que regula el Ple no es compleix a Alaquàs, per decisió de l’Alcaldessa. El Ple de l’Ajuntament deuria regir-se pel Reglament Orgànic Municipal (ROM) però com que Alaquàs encara no ha elaborat el propi reglament, es regeix pel ROF de l’any 1986, que és una normativa general.

El ROM és obligatori segons la legislació per a municipis de més de 20.000 habitants. Ara, després d’anys de paràlisi, Alaquàs està treballant per a aprovar-ne un amb reunions periòdiques. Compromís estem fent un treball intens de propostes comparant l’esborrany sobre el que es treballa amb els reglaments d’altres localitats valencianes.

Segons el ROF l’Alcaldia té la competència d’establir l’ordre del debat del Ple. Compromís per Alaquàs reclamem a l’Alcaldessa el compliment de l’article 94 on diu textualment:

“Article 94.e. Si ho sol·licita algun grup, es procedirà a un segon torn. Consumit aquest, l’Alcalde o President pot donar per acabada la discussió que es tancarà amb una intervenció del ponent en la qual breument ratificarà o modificarà la seva proposta.”

Fins ara, diferents grups de l’oposició hem reclamat aquest dret a segon torn, i l’Alcaldessa, s’ha negat a concedir-lo ben sovint, fins i tot en temes tan importants com els pressuposts o les operacions de tresoreria. La manca de transparència i de ganes de diàleg són patents en l’equip de govern, o això semblen mostrar les seues accions als Plenaris.

Arxivat en: Ajuntament, Participació i Transparència

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *