Compromís denuncia la discriminació lingüística a Alaquàs.

El passat mes d’octubre es va aprovar al Ple de l’Ajuntament d’Alaquàs una moció a proposta de Compromís. La moció demanava dues mesures: la primera d’elles era la unificació dels noms del Reglament, que són diferents en la versió en paper i en la versió digital.

En segon lloc, la moció demanava l’efectiva aplicació del Reglament d’ús del valencià ja que, segons aquest partit, l’Ajuntament d’Alaquàs l’incompleix sistemàticament. Compromís posa com a exemple l’enviament de material exclusivament en castellà, tant als partits polítics com la comunicació interna, la no exigència del coneixement del valencià al personal, la relació amb altres administracions, l’escassa programació d’activitats culturals en valencià…

A més, han afirmat en seu Plenària que portaran a l’Oficina de Drets Lingüístics aquests casos de discriminació. Segons la portaveu d’aquest partit “s’està negant el dret a usar de forma natural i normalitzada la nostra llengua, és a dir, a viure en valencià”.

Arxivat en: Ajuntament, Cultura i Educació, Llibertat i Igualtat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *