Compromís per Alaquàs volem comunicar a l’equip de govern les condicions mínimes que ha d’incorporar el pressupost per tal de no votar en contra. La nostra intenció és que el pressupost isca endavant, perquè entenem que és una de les eines de treball més importants sense la qual és difícil dur endavant polítiques concretes. Així mateix, entenem que és al pressupost on s’han de vore reflectides aquestes polítiques. Per això les condicions mínimes que ha de complir el pressupost són:

  1. Crear una mesa d’estalvi, on hauran d’estar tots els departaments municipals representats i posar damunt la taula entre les persones que més coneixen el funcionament municipal vertaderes propostes de bona gestió. Aquesta mesa serà convocada cada 3 mesos i començarà a funcionar abans del mes d’agost.
  2. Ajustar a la baixa la despesa. Buscar amb creativitat més ingressos (subvencions, ajudes, convenis) per a dur endavant polítiques concretes. Repensar les prioritats municipals amb visió de futur.
  3. En relació al pagament a proveïdors, prioritzar el pagament a xicotetes i mitjanes empreses.
  4. Modificar els nivells de vinculació del pressupost a 3 dígits, per a que el pressupost aprovat siga el més similar possible al pressupost executat. I en cas de fer cap tipus de modificació de partides, el Ple estarà assabentat i tindrà opció de decidir.
  5. Dotar de pressupost les mocions aprovades pel Ple (PMUS, panells informatius, esport lliure, jardineria ecològica…) per tal de fer-les efectives.
  6. Convocar les reunions de la mesa de negociació amb la presència de totes les forces de l’oposició.
  7. Redactar un reglament de productivitat per al personal municipal, fet i consensuat en la mesa de negociació per fer més objectiva la concessió de complements de productivitat.
  8. Reajustar les quotes dels serveis públics i valorar la seua viabilitat. Millorar l’eficàcia del cobrament de les ordenances aprovades pel Ple.
  9. Dotar una partida pressupostària de l’1% del pressupost municipal per a uns pressuposts participatius reals.
  10. Convocar els consells de participació: associacions, fòrum de medi ambient, redacció SOM…

 

Volem tendir una mà oberta a l’equip de govern, que està en minoria, per a dur endavant les polítiques necessàries des de l’enteniment i la responsabilitat política que la ciutadana ens reclama.