Compromís per Alaquàs porta al Ple una proposta per eliminar el llenguatge sexista dels textos municipals.

El Plenari de maig va aprovar una moció a proposta de Compromís per tal de corregir els textos municipals i eliminar el llenguatge sexista. Des que la població va parlar, ben alt i ben clar el passat dia 8 de març, Compromís per Alaquàs ha proposat accions concretes a l’Ajuntament d’Alaquàs per tal de fer realitat una vertadera igualtat entre dones i homes. En aquest cas, la moció consistia en dos objectius fonamentals. El primer és sol·licitar una beca del projecte “La Dipu et beca” que ajude al Departament de la Dona a dur endavant la correcció de textos per fer-los inclusius, on totes les persones es vegen reflectides. Per l’altra banda, tal com demandava Compromís, cal un treball intern per formar el personal municipal, de manera que els nous textos es realitzen pensant en la inclusió de totes les persones. A més a més, d’aquesta manera s’espera que es reduisca la feina correctora del Departament de la Dona, que podrà prestar la seua atenció a les persones que requereixen de la seua atenció. Així mateix, es farà una revisió de la documentació ja existent, dins de les possibilitats del departament.

Per a Consol Barberà, portaveu del grup municipal, és una iniciativa molt senzilla d’aplicar si hi ha voluntat política. Sols cal que l’equip de govern aposte per la igualtat. L’equip de Govern del PSOE té la ma estesa de Compromís per a millorar i tirar endavant polítiques socials, en aquest assumpte i molts altres.

Arxivat en: Ajuntament, Llibertat i Igualtat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *