Compromís per Alaquàs torna a oferir-se a negociar els pressuposts

L’Ajuntament d’Alaquàs no ha aprovat cap pressupost en aquesta legislatura. Per a Compromís les raons han sigut diverses: la manca d’enteniment entre el govern i l’oposició i l’absència de presentació de propostes per part de l’equip de govern. Aquesta situació, no és la ideal, perquè un Ajuntament ha de tindre un pressupost aprovat per poder dur a terme polítiques noves cada any. Cal un pacte per part de tota la Corporació (govern i oposició), atesa la situació política d’un govern del PSOE en minoria, com passa al govern de l’Estat. Compromís diem que han estat diverses les ocasions en què s’ha oferit per fer una revisió de les ordenances fiscals, o han presentat una sèrie de mesures a tindre en compte per a l’elaboració del pressupost.

Considerem que cal un canvi important en el funcionament municipal amb un gir de 180º en les polítiques econòmiques en tres aspectes: reducció del deute, pagament a proveïdors i el préstec del Ministeri. El deute municipal (la llei marca que l’endeutament sobre els ingressos del pressupost pot ser fins el 110% i el deute d’Alaquàs és del 147,7%). El compliment en el pagament a proveïdors (la llei marca 30 dies i l’Ajuntament paga a 133 dies). I per últim afrontar el retorn del Fons d’Ordenació de vora 7.000.000€ (préstec concedit pel Ministeri als Ajuntaments amb mala situació econòmica).

Ajuntaments com Paiporta, que ha liquidat el deute, o València, que ha deixat d’estar intervinguda, són el resultat d’una bona gestió econòmica. A Alaquàs encara estem a temps de negociar un pressupost per a l’any 2019. L’Ajuntament d’Alaquàs continua intervingut a causa de l’alt endeutament i eixir d’aquesta situació depèn només de la bona voluntat política.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *