El govern del PSOE porta al Plenari del dijous 29 de setembre la proposta d’encàrrec del servei de neteja d’edificis municipals a l’empresa Societat Municipal ALEM S.L. Amb ell es pretén que les persones que sol contractar l’Ajuntament, de manera temporal, per a tasques de neteja facen més hores i per menys jornal.

L’Ajuntament d’Alaquàs, habitualment, fa contractes de treball de 3 o 6 mesos a persones que estan inscrites en la Borsa d’Ocupació Municipal per a la neteja d’edificis municipals com l’Auditori, la Biblioteca o el Castell, entre altres. Eixes persones tenen una jornada laboral setmanal de 37,5 hores, mentre que si les contracta l’empresa ALEM la jornada laboral és de 40 hores. Per altra banda, el cost per hora, si estan contractades per l’Ajuntament, és de 16,12 €, mentre que si són contractades per ALEM és de 12,84 €. També és diferent el cost del plus de treball per torns: 17,37 € en l’Ajuntament per 13,66 € en ALEM.

El que porta al Ple municipal el govern socialista és l’externalització d’una activitat, amb l’argument de “tindre tot el servei de neteja unificat en un únic model de gestió”. Una activitat que, per altra banda, ja fa mesos que s’està fent des d’ALEM i ara es vol regularitzar amb l’aprovació de la Corporació.

Des de Compromís per Alaquàs, tot i entendre la necessitat d’estalvi d’un ajuntament endeutat per la gestió del PSOE, no compartim eixe canvi pel perjudici que suposa per a un col·lectiu de treball que és el més baix en l’administració pública, implica treballar més hores i més mal pagades; és, a més, un sector molt feminitzat i, per tant, perjudica principalment a dones i, per últim, perjudica en un tipus de treball que sol provocar malalties laborals per l’esforç físic que implica.

Per tots eixos motius, el vot de Compromís serà en contra i demana a l’equip de govern que recorden que el seu partit s’anomena socialista i obrer.