Compromís per Alaquàs rebutja la proposta del PSOE pel que fa a regidors i regidores alliberades, personal assessor i càrrecs de representació per poc plural. Per una banda, l’equip socialista ha aprovat amb la seua majoria absoluta que tindran 6 regidors alliberats, dels quals només 2 seran a temps parcial al 80% i 70%. A més, l’Alcalde tindrà 4 persones de suport: 2 secretaris, un cap de comunicació i un assessor en cap d’alcaldia. Els grups de l’oposició, en canvi, no tindran ni regidors o regidores alliberades ni personal de confiança com en la legislatura anterior, incomplint, al nostre criteri, l’article 19.3 del Reglament d’Organització Municipal d’Alaquàs. Això limita molt els mitjans amb els podem treballar des de l’oposició i l’important paper que hem de fer de control de la gestió de govern. Eixa limitació demostra que el PSOE prefereix imposar-se per la força i té por de ser fiscalitzat.

Per altra banda, el PSOE ha aprovat quedar-se tots els càrrecs de representació de l’Ajuntament (consells escolars, entitats comarcals, etc.), tant la titularitat com les suplències. Compromís, en el Ple de l’1 de juliol, va presentar una proposta on la titularitat la tindria l’equip de govern i les suplències les tindrien els partits de l’oposició. Però el PSOE, amb el 47% dels vots i 11 de 21 regidories no ha volgut compartir res, considera que el 53% dels vots d’Alaquàs no han de tindre cap veu en eixos organismes.

Cal recordar que, en la legislatura anterior, els partits de l’oposició tenien la majoria absoluta i aprovaren una proposta de repartiment de càrrecs que respectava la majoria obtinguda pel PSOE i intentava reflexar la pluralitat de la ciutadania d’Alaquàs en més de 35 òrgans. Per exemple, en els centres escolars tots els partits polítics tenien algun representant.

Des de Compromís critiquem que el PSOE entenga la majoria absoluta com l’ocasió per a anul·lar més de la meitat dels vots de les veïnes i veïns d’Alaquàs, quan, des d’eixa posició, es pot fomentar la col.col·laboració en la diversitat com estem veient en pobles veïns: en Xirivella la victòria del PSOE no ha impedit que l’oposició tinga personal assessor i en Aldaia, on el PSOE té 14 dels 21 regidors, la Junta de Govern tindrà membres de l’oposició.