El 31 de gener de 2013 el ple d’Alaquàs aprovava per unanimitat una moció del Bloc – Els Verds on, entre altres coses es proposava “Exigir a METROBUS la posada en marxa de l’abonament de 10 viatges i el bitllet d’anada i tornada amb un preu més econòmic, per a totes les seues línies”. En aquell moment era una demanda que feia anys que el veïnat havia vist necessari, tant en Alaquàs com en altres pobles de l’àrea metropolitana, però que la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient de l’època no havia entés i, quan ho havia entés, no havia posat en marxa els mecanismes de canvi necessaris.

Ara l’Autoritat de Transport Metropolità de València ha anunciat la creació d’un abonament de 10 viatges per a finals d’any. Més de 7 anys després. La notícia ens ha alegrat perquè l’abonament és necessari, creiem que cal facilitar l’accés al transport col·lectiu. Però quan pensem en el retard amb què l’administració pública dóna resposta a les necessitats de la ciutadania ens cau l’ànima als peus. Està clar que la voluntat política agilitza els canvis, però de vegades portar una idea a la pràctica travessant lleis, reglaments, informes, pressupostos, etc… té un cost massa elevat.

De tota manera en aquests moments és un anunci. Esperem que es faça realitat. Del valencià en les notes de premsa parlarem un altre dia.