Els nostres representants a Alaquàs han estat treballant. Tant Consol com Vicent no tenen jornal de l’Ajuntament, només cobren per assistència als plenaris que van precedits per les comissions informatives i el treball d’informació i preparació previ. Tot això són hores que en moltes ocasions es lleven del temps lliure personal i familiar.

Durant el confinament tant una com l’altre han seguit treballant en el seu àmbit professional, on s’han incrementat les tasques a fer. A eixe compromís laboral han afegit les comissions informatives del 30 de març, 30 d’abril, 7 de maig, 21 de maig i 16 de juny i els plens del 30 de març, 30 d’abril, 7 de maig, 28 de maig i 25 de juny. Totes aquestes reunions s’han fet per videoconferència.

El primer que va caldre fer durant l’adaptació del confinament va ser exigir que les comissions i els plenaris no es feren un darrere les altres. D’eixa forma, el treball dels regidors es veia dificultat per a preparar els plenaris i no es diferenciaven de les comissions.

També fou necessari canviar el sentit del vot de Compromís respecte les modificacions de pressupost. Habitualment s’han votat en contra per no estar justificades, ja que serveixen per a tapar una mala gestió econòmica. En aquest moment, tenia sentit fer-les donades les circumstàncies imprevistes provocades per la pandèmia de la covid-19.

Finalment, entre altres molts temes tractats, ha sigut necessari el debat sobre les Festes Majors, on s’ha imposat la salut a altres consideracions.