Des de Compromís Alaquàs volem dir la nostra per la situació creada per la pandèmia de la Covid-19. Una situació gravíssima i nova, desconeguda per a tot el món, respecte la qual els propis científics encara descobreixen coses i aprenen cada dia.

Gestionar aquesta crisi no és fàcil. Per això hem donat suport al govern municipal en les gestions encertades, com les operacions de tresoreria que, ara sí, serveixen per fer front a una realitat que ningú esperava. També hem proposat i qüestionat des de la discreció allò que hem considerat millorable.

Ens esperen temps incerts i difícils per a la salut: continua havent malalts greus, n’hi ha malalts amb seqüeles i, a més, hem de lamentar defuncions que, per inesperades, són més doloroses que en un altre context. Des d’ací el nostre condol i suport en el dol, que el confinament actual no permet en companyia.

També ens esperen temps incerts i difícils per a l’economia: la paralització d’empreses i institucions, els acomiadaments i les contractacions suspeses indefinidament, ens aboquen a una situació d’atur, fallida d’empreses i pobresa -no cal que utilitzem eufemismes- contra la que caldrà lluitar durament i no serà fàcil des d’un ajuntament endeutat per damunt de les seues possibilitats.

Des de Compromís Alaquàs farem tot el que estiga al nostre abast, amb les dues persones que ens representen en l’Ajuntament, per a què les conseqüències siguen el menys dramàtiques possibles. Demanarem a institucions, associacions i veïnat en general que es forme al màxim en mesures d’higiene i protecció, que aplique tots els protocols contra la covid-19 que s’estableixquen, que respecte la gent major i les persones vulnerables. Siguem responsables i que no siga necessari que les forces de seguretat, després d’haver estat animant-nos durant el confinament, ara hagen de multar-nos. Siguem responsables i, en la mesura de les possibilitats de cadascú, siguem solidaris amb el comerç i productors locals a tirar endavant.

LesPersonesPrimer